• Svenska (SE)
  • English (UK)
lobster.se

lobster.se

  • Hem
  • Om oss
      • Vår Historia
  • Vår affär
      • Vår försäljning
      • Våra koncept
  • Vi tar ansvar
      • Odlad fisk
      • Policy
      • Certifiering
      • Bransch
      • Fångstzoner
  • Sortiment
      • Frysta produkter
      • Färska produkter
  • Kontakt
      • Jobba hos oss

Fiskpolicy

Lobster fiskar för framtiden

Havets fisk och frukter – ur marina ekosystem från kunniga händer, till skandinaviska konsumenter, restauranger och storkök.

-Vi tänker på haven, fisken, skaldjuren och konsumenten.

Lobster Seafood Sweden AB importerar marina produkter från många av världens hav och länder. Ansvar och lyhördhet är nyckelord i vårt dagliga arbete med fisken och skaldjuren och deras livsmiljö – hav och sjöar.

Vi är också lyhörda och tar ansvar i förhållandet till konsumenten, som gärna äter de smakliga och nyttiga produkterna, men självklart helst utan oro för utfiskning och föroreningar i den marina miljön.

Vårt långsiktiga arbets- och synsätt är möjligt tack vare initierad och erfaren ledning samt kunniga och engagerade medarbetare. Vi känner alla stor respekt för den marina miljön.

Fiske är oändligt mycket mer än fångst & fiske

 

-Därför har vi våra sju uthålliga grundvalar.
  1. etik & miljötänkande

    Vi är lyhörda för globala problem kring marina bestånd och verkar för att lyfta fram alternativ till hotade arter. Ett aktivt ansvar för uthålligt fiske måste i våra ögon tas inom såväl konventionellt fiske som certifierat fiske. Med uthålligt fiske menar vi att artbestånden håller en betryggande storlek och att den naturliga havsmiljön skyddas, både med sina växter och djur. 45 % av vår försäljningsvolym utgörs idag av odlad fisk.

  2. kontroll & logistik

    Våra producenter och underleverantörer bedöms och utvärderas noga, t ex vad gäller förädlingsprocess och miljökonsekvenser. Var än de befinner sig jobbar vi hårt för att uppnå effektiva logistiklösningar, så att avståndet från råvaran till slutanvändaren minimeras i tid och rum.
    Vårt kontor i Shanghai utgör basen för att på plats övervaka produktionen av kräftor & fiskfiléer mm.

  3. lagenlighet & öppenhet

    Vi handlar bara med leverantörer som arbetar på samma öppna, ansvarsfulla och lagenliga sätt som vi gör. Vi lägger oss vinn om att följa och möta olika kvalitetsledningssystem för att säkra livsmedelshanteringen i alla led.Vi säkerställer att gränsvärden inte överskrids & att märkning av tillsatser följer de normer som EU fastställt.

  4. närhet & dialog

    Vi känner de personer som vi köper varor av, oavsett om det handlar om räkor från Nordatlanten,kräftor från Turkiet eller pärlfisk från Nya Zeeland. En tät dialog gör att produkterna produceras enligt angivna specifikationer och att lagar, branschnormer, lednings- och kontrollsystem efterföljs. Vi uppmuntrar leverantörerna kontinuerligt till förbättringar som gynnar det marina ekosystemet. Vi besöker årligen tongivande underleverantörer & processanläggningar runt om i världen. Via kontoret i Shanghai bygger vi nära relationer med våra producenter i Asien.

  5. samarbete & engagemang

    För att hushålla med havets vilda rikedomar samarbetar vi med den största aktören inom marin odling, Marine Harvest. Myndigheter och branschorganisationer (Fiskbranschens riksförbund, Fiskeriverket, Svensk Fisk, Djupfrysningsbyrån m fl) är andra självklara samverkansparter i vårt engagerade arbete för sunda fisk och skaldjursprodukter. Vi prioriterar branschfrågor som rör redlighet i märkning, glasering & kvalitet.

  6. märkning & spårbarhet

    Vi beskriver tydligt produkternas namn samt nettovikt och innehåll i enlighet med Livsmedelsverkets föreskrifter. Spårbarhet är viktigt, både när kunderna gör sina val och för att lagenligheten ska kunna säkras. Lobster märks! Vi arbetar med MSC-märkning, vilket innebär att fångsten skett med godkända metoder och inte bidragit till överfiskning. Påverkan på andra fiskarter, den marina floran och havsbottnen är minimal. The Marine Stewardship Council (MSC) är en global ideell organisation med den enda globalt erkända miljömärkningen av fisk och skaldjur.Vi har sofistikerade affärs- & uppföljningssystem som gör det möjligt att följa vår produkt/råvara från världshaven till serveringstillfället. Vi är godkända återförsäljare av livsmedel märkta med KRAV, en organisation som kontrollerar ekologisk odling och produktion. EU:s märke för ekologiskt jordbruk används där våra livsmedel består av minst 95 % ekologiska råvaror.

  7. produkt- & sortimentutveckling

    Vi utvecklar våra produkter och reviderar vårt sortiment, både för att agera ansvarsfullt och för att tillmötesgå de krav som ställs på marknaden. Vi lanserar MSC-märkta produkter & vi är först med KRAV-märkt lax till restaurang- och storköksmarknaden.
Bilaga Storlek
Lobsters Fiskpolicy 2,92 Mb
Lobsters Miljöpolicy 138 Kb

 

Sök


Kontakta oss

Lobster Seafood Sweden AB
Transportvägen 9 
117 43 Stockholm

Telefon: 08-444 34 80
E-mail: info@lobster.se

Meny

  • Hem
  • Om oss
  • Vår affär
  • Vi tar ansvar
  • Sortiment
  • Kontakt
© 2021 lobster.se Privacy Policy
Login with Facebook
Login with Google +
Forgot your username?
Forgot your password?