• Svenska (SE)
  • English (UK)
lobster.se

lobster.se

  • Hem
  • Om oss
      • Vår Historia
  • Vår affär
      • Vår försäljning
      • Våra koncept
  • Vi tar ansvar
      • Odlad fisk
      • Policy
      • Certifiering
      • Bransch
      • Fångstzoner
  • Sortiment
      • Frysta produkter
      • Färska produkter
  • Kontakt
      • Jobba hos oss

Odlad fisk

Vårt grundkrav för fiskodlande producenter är att man arbetar efter ett egenkontrollprogram baserat på HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) och att EU har godkänt producenten för export, men flertalet av våra producenter/odlare har långt gående certifieringar utöver dessa grundkrav.

I vår utvärdering av leverantörer och producenter ingår också att vi på Lobster eller någon av våra ombud/representanter besöker leverantören på plats för att själva göra en bedömning av hur produktionen drivs, arbetsförhållanden och vilken miljöpåverkan etc produktionen har.

  Lax (salmo salar). Lobsters lax kommer uteslutande från odlingar i Norge. Vi samarbetar med ett urval norska producenter med omfattande krav på spårbarhet och kvalitet genom hela systemet, från framtagning av yngel till färdig råvara.
  Fjällröding (Salvelinus alpinus). Vår fjällröding kommer från odlingar på Landön i Sverige. De använder sig av egenkontrollprogram som är baserat på HACCP.
  Stor regnbågslax (Oncorhynchus mykiss) kommer från KRAV-certifierad odling i Piteå, Sverige.

 

Arbetet med fiskodling och vidareförädling ger många arbetstillfällen och har stor betydelse för lokalbefolkningen på flera plan. Liten regnbåge (Oncorhynchus mykiss) Importeras från Peru och odlas i Titicacasjön i Andernas bergskedja på över 3000 meters höjd över havet. De är i nuläget kochercertifierade och all bearbetning och vidareförädling såsom filéttering och urbenande sker till största delen helt för hand på ett hantverksmässigt sätt.

Initiativtagare till regnbågsodlingen är samma man som står bakom en hjälporganisation, Kusimayo, som hjälper barn mellan 3 och 6 år att få tillgång till skolgång och som även stöttas ekonomiskt av den handel som de gör med oss på Lobster.

Lobster Seafood har beslutat att årligen donera en summa för att stötta Kusimayos verksamhet, läs mer på www.kusimayo.org

Niltilapia (Oreochromis niloticus) kommer från Hainan, en ö i Sydkinesiska sjön. De är certifierade enligt HACCP samt BRC. Odlingen sker i närliggande dammar i sandrika områden med foder uteslutande från Grobest feeds som garanterar näringsrik och GMO-fri kost.
Pangasiusmal (Pangasius hypophthalmus), importerar vi från Vietnam. Vår huvudleverantör är certifierad för BRC, HACCP, ISO, FDA och är aktiv medlem i "Pangasius Aguaculture dialogue" som hålls av WWF för att lyfta fram frågor kring miljöpåverkan, foderframställning, arbetsförhållanden etc. Vi kan nu även erbjuda ASC certifierad Pangasiuismal.


Det renade vattnet inspekteras sedan innan det går in i odlingsdammarna och utgående vatten renas innan det åter går ut i floden. I standarden finns även normer för framtagning av yngel, fisktäthet i dammarna, användandet av antibiotika, foderkvalitet, miljöpåverkan m.m. Fiskfodret produceras av GARGIL som är en erkänd fodertillverkare i USA. Kvaliteten på fiskfodret innefattas i Global Gaps Standard.

Man arbetar i enlighet med Global Gap Standard (Good Agricultural Practices) som innefattar övervakning av in- och utgående vattenkvalitet. Inkommande vatten tas från Mekongfloden och renas av filtreringsdammar.

Sök


Kontakta oss

Lobster Seafood Sweden AB
Transportvägen 9 
117 43 Stockholm

Telefon: 08-444 34 80
E-mail: info@lobster.se

Meny

  • Hem
  • Om oss
  • Vår affär
  • Vi tar ansvar
  • Sortiment
  • Kontakt
© 2021 lobster.se Privacy Policy
Login with Facebook
Login with Google +
Forgot your username?
Forgot your password?